Zet die “out of office” eens een dag langer aan

Straks….. als de vakantieperiode weer voorbij is, gaan we massaal weer aan het werk of op zoek naar die ene mooie baan. Volgens onderzoek heeft 60% van de Nederlanders last van post holiday blues. Je ziet na een periode van vrijheid en rust op tegen je eerste werkdag en/of sollicitatie. Je denkt aan de stapels papier waarmee je nodig iets moet doen en aan de vervelende mailtjes die je moet afhandelen of “verse” vacatures die weer wachten. Hoe kom je er straks weer lekker in?

Je koffer is nog niet uitgepakt of je zit alweer achter je laptop om de mail bij te werken of om het bijgewerkte aanbod van vacatures te bekijken…… Het is beter om niet direct weer aan het werk/het solliciteren te gaan straks: neem dan nog een extra verlofdag op (als je voldoende verlofdagen hebt natuurlijk). Zo kun je weer even wennen aan je normale routine. Of start niet op een maandag, maar start de (werk)week op een dinsdag of woensdag. Je hebt dan een kortere eerste week voor de boeg! Een win-win situatie. 🙂

Natuurlijk ligt er een stapel werk op je te wachten en wil jij zo snel mogelijk alles weer wegwerken, maar begin rustig aan. Haal een kopje koffie en laat je door je collega’s bijpraten. Door van de achterblijvers mondeling te horen wat er tijdens je afwezigheid is gebeurd, ben je veel sneller (én gezelliger) bijgepraat over wat er speelt en kun je jouw mailbox daarna ook vlotter te lijf. Begin ook met solliciteren met een frisse start en jaag jezelf niet te erg op! Jij gaat die baan vinden.

Een praktische tip voor de werkenden: Zet je out of office een dagje langer aan, zodat je in alle rust de mails van de afgelopen weken kunt bekijken en prioriteiten kunt stellen. Ga aan de slag met belangrijke e-mails, de rest komt later wel. Werk van boven naar beneden, dingen die 3 weken geleden belangrijk waren, zijn inmiddels vaak al opgelost. Voor de werkzoekenden onder ons: pak het solliciteren gewoon weer op, zie het als een serieuze baan waar je wel de gelegenheid hebt om iets langer pauze te houden zo nu en dan. 😉

Natuurlijk staan wij klaar om je van raad en daad te voorzien vanuit onze verschillende vestigingen. Of het nu gaat om het opfrissen van je cv, dat intake gesprek met je te voeren of alles te vertellen over die ene interessante baan en opdrachtgever; immers gedeelde smart is halve smart!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave