Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Een vraag die wij, op zoek naar inspiratie, dagelijks als collega’s aan elkaar stellen. Tegen het einde van de dag, bij het afsluiten van het kantoor of zelfs tijdens de laatste zoom meeting komt ie altijd even langs. In een team vol vrouwelijke collega’s (sorry mannen, ik bedoel hier niets mee) altijd weer genoeg stof voor een leuk gesprek.

Want iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes. Door antwoord te geven op deze vraag leer je je collega’s heel goed kennen, best leuk om ze te analyseren. Eetgewoontes zeggen iets over het type dat jij bent. Waar de één standaard in zijn comfortzone blijft, is de ander altijd aan het experimenteren.

Zo hebben wij een collega met een vast patroon. Zij doet iedere week 1 x boodschappen en weet daardoor ruim van te voren wat er iedere dag op het menu staat, vaak een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Oh ja, ze eet standaard op een vast tijdstip.

Een andere collega eet standaard Hollandse pot. Hier kiest ze niet zelf voor, ze woont nog thuis en schuift iedere avond aan. Woensdag noemt zij de dag van de uitblinkers. Dan eten ze vaak iets lekkers, dat varieert van pannenkoeken tot een ovenheerlijke lasagne. Mijn collega is er zeker van dat zij in haar toekomstige eigen huis met veel meer variatie gaat koken.

Er is ook een collega die heel divers eet en gebruik maakt van de zuid Europese keuken. Ze eet gezond, haar lunch is vaak een met aandacht samengestelde salade. Kunstwerken waar menig restaurant jaloers op zou zijn. Gezond en verantwoord, zij krijgt haar groene vitamines dagelijks binnen. Daarentegen is haar drang naar zoet terug te vinden in haar heerlijke baksels die wij, als collega’s, met regelmaat mogen proeven.

En dan hebben we ook een collega binnen het team waar het nooit gewoon kan. De maandagen lijken daar op een zaterdagavond. Geen enkele avond is doorsnee of voorspelbaar. Veel afwisseling en diversiteit qua smaken, er wordt met passie gekookt en getafeld. Lekker, maar waar de andere collega’s al met een tweede kop koffie op de bank zitten, is deze collega nog bezig haar keuken weer in het gareel te krijgen.

Je kunt je voorstellen dat al deze vormen van eetbelevingen maken dat wij een mooi samengesteld team hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van werken. Ik ben trots op de diversiteit in ons team. Want wat zou het saai zijn als we iedere dag allemaal hetzelfde zouden eten 😉

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave