Wij denken in oplossingen
en mogelijkheden

 

10 tips voor een TOP CV!

Het CV is één van de belangrijkste documenten tijdens een sollicitatieprocedure. Staat er een fout in of worden capaciteiten en ervaring onvoldoende weergegeven? Grote kans dat jouw CV de selectie niet haalt. Ga voor succes en bouw met onze CV tips een ijzersterk CV!

1. Houd een logische volgorde aan

Start een CV met personalia en contactgegevens. Vergeet je e-mailadres en LinkedIn profiel niet en voeg een korte motivatie toe gevolgd door opleidingen, werkervaring, vaardigheden (talen, IT kennis, competenties) en interesses. Bekijk voor inspiratie ons Voorbeeld CV.

2. Wees uniek!

Het CV biedt inkijk in jouw persoonlijkheid. Benut deze eerste vorm van contact en onderscheid jezelf. Vermijd standaard termen en geef in maximaal 3 regels een krachtige schets van jezelf, je werkervaring en ambities. Plaats een zakelijk representatieve foto op je CV.

3. Schrijf chronologisch omgekeerd oftewel; andersom!

Vermeld werkervaring, opleidingen en cursussen op data van heden naar verleden. Sluiten je diploma’s onvoldoende aan op de vereisten of is je werkervaring belangrijker? Vermeld dan eerst je werkervaring en laat direct zien dat er nog geen reden is voor afwijzing.

4. Ga voor duidelijkheid en overzicht!

Maak het CV prettig leesbaar. Zorg voor concrete tekst, houd het krachtig, werk met een neutraal lettertype en kies een prettige puntgrootte. Kies voor bulletpoints waar nodig. Vermeld alleen zaken die relevant zijn.

5. Identificeer je met de vacature

Het vergt oefening maar met deze truc verhoog jij gegarandeerd je kans op selectie!  Probeer de vacature waar je op reageert te ‘begrijpen’ en maak daar gebruik van.

6. Wees eerlijk!

Bluffen, opscheppen, bijschaven, afzwakken, verdraaien. DOE HET NIET! De kans dat je door de interview skills van je gesprekspartner door de mand valt zijn groot. En de kansen op die baan… die kun je wel vergeten!

7. Write it right

Spelfouten zijn een absolute no go. En overige fouten ook. Typefouten, grammaticale fouten, fouten in de opmaak, onvolledige informatie. Het doet afbreuk aan je CV en kan een reden zijn voor afwijzing. Laat je CV daarom altijd door iemand anders checken en gebruik spellingscontrole.

8. Google weet alles en jouw gesprekspartner dus ook!

Je kunt een fantastisch CV hebben maar als je online presentatie iemand afschrikt dan kun je die baan wel vergeten. Google jezelf via een incognito browser en verwijder alle foto’s en uitspraken die de recruiter een slechte indruk kan geven. Kijk naar je privacy settings op Facebook en zorg ook online voor een vlekkeloze indruk.

9. Succesverhalen

Succesverhalen zijn onmisbaar in een goed CV. Het draait uiteindelijk om resultaten. Benoem de zaken die je bereikt hebt en waarin je succesvol bent geweest. Zorg voor een actieve schrijfstijl zoals; ik gaf leiding aan, ik organiseerde, ik was verantwoordelijk voor etc.

10. Referenties

"Referenties zijn op aanvraag beschikbaar". Gebruik je deze zin? Dan ben je goed bezig! Zo niet? Vermeld het dan op je CV. Vermeld in géén geval namen en telefoonnummers van referenten in je cv tenzij daar uitdrukkelijk om wordt gevraagd.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. We staan je graag te woord!
Vacatures
inUtrechtse Heuvelrug
Ben jij ervaren in het voeren van complexe financiële administraties en in het bezit van een relevant hbo-diploma? Bovendien beschikbaar voor 40 uur en gewend om in het Engels te communiceren op zakelijk niveau? Dan hebben wij een interessante functie op een prachtige locatie op de Utrechtse Heuvelrug voor jou beschikbaar!
inHouten
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een commercieel talent. Wie ben jij? Iemand met een afgeronde hbo-opleiding en met 0 - 3 jaar werkervaring die graag in de automotive wil werken. Je bent leergierig en ambitieus. Daarnaast signaleer jij de commerciële kansen en ben je een dienstverlener in hart en nieren! Herken jij jezelf in deze omschrijving? Lees dan nu verder. 
inNieuwegein
Voor een opdrachtgever in de regio Utrecht zijn wij op zoek naar een Planner (m/v). Kun jij goed plannen en behoud jij het overzicht? Dan ontvangen wij graag jouw CV!
inHilversum
Vacature Online Marketeer gezocht met kennis van het optimaliseren van websites inclusief achterliggende procedures. Deze vacature is ontstaan om een geheel nieuw platform op de markt te lanceren. Ben jij op korte termijn, fulltime, beschikbaar en heb je affiniteit met retail? Lees verder voor meer informatie.
inNieuwegein
Heb jij enkele jaren eraring als Telefoniste Receptioniste en ben je op zoek naar een professionele organisatie waar je voor 24 uur per week aan de slag kunt? Het betreft een duo-baan, wij zoeken 2 parttimers. Lijkt dit je leuk? Dan is dit team  op zoek naar jou!
inNieuwegein
Voor een technische handelsonderneming in Nieuwegein, zijn wij op zoek naar een Marketing Medewerker Evenementen. In deze functie organiseer jij evenementen en beurzen en ligt de focus op de realisatie van campagnes.  
Alle vacatures
Heeft u niet gevonden wat u zoekt?

Laat ons weten naar welke vacatures u op zoek bent en wij informeren u!

Klik hier!

© Copyright 2018 Kamphorst Personeelsdiensten, All right reserved.
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
X
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Kamphorst Personeelsdiensten gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.