Ingrediënten voor een perfecte 1e indruk bij je sollicitatie!

Ingrediënten voor een perfecte 1e indruk bij je sollicitatie!

Een Blog schrijven, dat is nieuw voor mij! En misschien kies ik een onderwerp waar iedereen al genoeg over denkt te weten. Echter zie ik toch CV’s waar er onvoldoende taken en verantwoordelijkheden te vinden zijn. Of waarbij ik na een intakegesprek met de kandidaat bespreek dat hij/zij zichzelf tekort doet, doordat irrelevante zaken uitgebreid beschreven staan en dat wat nou juist zo belangrijk voor de functie is onderbelicht is gebleven.
De juiste volgorde en nadruk in het CV maakt dat je jezelf beter ‘verkoopt’. Je krijgt maar één kans voor jouw eerste indruk en dat is meestal eerst op papier….

Het is snel gezegd en het staat onder elke vacature, “stuur je cv naar….” En daar ga je dan, de eerste indruk die je gaat maken is met één klik bij de ontvanger. Zo snel als dat gaat, zit de kans op een afwijzing er helaas ook in. Dus het juiste CV is héél belangrijk!

Het krijgen van die nieuwe baan vliegen we aan als een recept, met de juiste ingrediënten en bereidingswijze maak je de lekkerste gerechten -> Lees: met het juiste CV en de juiste werkwijze maak je de beste kans op die nieuwe baan!

Je begint met een goede voorbereiding:
» Vind een lekker recept -> Lees: vind een passende vacature!
» Wat heb ik in huis en wat heb ik nog nodig -> Lees: past mijn werkervaring en wat zijn de harde eisen?
» Voor hoeveel mensen ga ik koken en hoe wordt mijn tafelsetting? -> Lees: Bij welke organisatie is deze vacature en wordt er iets verteld over de teamsamenstelling?
» Heb ik de juiste pannen en tools om het recept in klaar te maken? -> Lees: Heb ik het juiste CV met de gevraagde werkervaring goed beschreven en heb ik de minder relevante werkervaring kort gehouden?
» Koop de ingrediënten en zet alles klaar! -> Lees: Schrijf je motivatie voor deze specifieke vacature vanuit je hart in 3 tot 4 zinnen, plaats dit onder je persoonlijke gegevens en sla je CV op! Is je werkervaring bijvoorbeeld belangrijker dan je genoten studie, plaats die dan direct onder je motivatie.
Het koken kan beginnen! -> Lees: Je bent er klaar voor, je sollicitatie kan beginnen!

Nadat je gesolliciteerd hebt op de juiste vacature met het optimale CV en de juiste motivatie maak je de meeste kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Soms is dat eerst bij een bureau, zoals Kamphorst, maar dit kan natuurlijk ook rechtstreeks bij bedrijven.

Heb je een creatief beroep? Dan zal je een creatieve persoonlijke touch belangrijk vinden. Let wel; bij veel ontvangers komt je CV in een speciaal sollicitatieprogramma terecht , waarbij een Word bestand het beste wordt gelezen.

Vind hier nog 10 tips voor een goed CV!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Veel succes met het maken van jouw perfecte 1e indruk bij je sollicitatie!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Arbeidstesten