Wij denken in oplossingen en mogelijkheden

 

Snel zoeken

Blog

Categorie: Blog
Anne Boutkan26-04-2021 16:00
Hoe kijken wij naar jouw cv?

Latent op zoek of actief aan het solliciteren? Het maakt niet uit wat je positie is, er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Want wat vindt een recruiter eigenlijk van jouw cv?

Een cv is nooit af. Je kunt het document gemakkelijk afstemmen op de functie waarin je geïnteresseerd bent. Begin in ieder geval met de volgende simpele stappen. Daarna kun je finetunen.

1. Zorg dat je contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn;
2. Maak van je cv een chronologisch document, gebruik jaartallen inclusief de maanden en noteer deze van meest recent naar...
62bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Brigit Slager18-03-2021 8:31
Wat eten we vanavond?

Een vraag die wij, op zoek naar inspiratie, dagelijks als collega’s aan elkaar stellen. Tegen het einde van de dag, bij het afsluiten van het kantoor of zelfs tijdens de laatste zoom meeting komt ie altijd even langs. In een team vol vrouwelijke collega’s (sorry mannen, ik bedoel hier niets mee) altijd weer genoeg stof voor een leuk gesprek.

Want iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes. Door antwoord te geven op deze vraag leer je je collega’s heel goed kennen, best leuk om ze te analyseren. Eetgewoontes zeggen iets over het type dat jij bent. Waar...
305bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Arjan Groothoff18-02-2021 9:19
De voordelen van medewerkers met een langdurig dienstverband (en hoe je dit kunt bevorderen!)

Collega’s die lang met elkaar samenwerken zijn op elkaar ingespeeld; ze kennen elkaars sterke en zwakke punten en vullen elkaar aan. Vaste collega's bouwen een hechte band op met elkaar en werken graag met elkaar en voor elkaar. Er ontstaat daardoor een positief werkklimaat, waarin de vaste collega’s succes met elkaar kunnen hebben, maar ook elkaar kunnen steunen als het niet loopt zoals gewenst.

Ervaren medewerkers die ergens langer werken krijgen vaak vertrouwen en worden alleskunners. Ze kennen het klappen van de zweep wat betreft hun eigen...
231bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Margriet van de Meent18-12-2020 13:30
Hoe houd je de balans in de huidige maatschappij?

Balans vinden in onze informatie- en prestatiemaatschappij. Hoe doe je dat?
We moeten zoveel in de huidige maatschappij. Van onszelf, maar ook van anderen.
We willen de ideale ouder, partner, vriend/vriendin, werknemer etc. zijn.
We draven maar door in de chaos van alledag en raken de verbinding met elkaar én onszelf kwijt, met alle gevolgen van dien.
Je kunt hierbij denken aan lichamelijke klachten, zoals oververmoeidheid, hoge bloeddruk of hoofdpijn, maar ook aan psychische klachten zoals concentratieproblemen, boosheid of negatieve gedachten.
Als je maanden met deze klachten blijft lopen, kan dit...
246bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Marissa Cornelissen24-11-2020 10:45
Talentenpaspoort vs. Curriculum vitae

Kijken naar alleen je talenten in plaats van naar het papiertje dat je op zak hebt. Is dat de toekomst voor recruitmentland? Wij als adviseurs bij Kamphorst werken zelf niet volledig op deze manier, maar zou dat wel een innovatie kunnen zijn?

Laatst kwam ik een artikel tegen dat mij aan het denken heeft gezet. Het betreffende artikel gaat over het inzetten van een talentenpaspoort in plaats van een cv. Om een functie goed uit te kunnen voeren moet je beschikken over bepaalde skills en eigenschappen, noem dit talenten. De opleiding die je vijftien jaar geleden...
394bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Charlotte Boos15-10-2020 9:53
Hoe kleur jij je dag?

Misschien werk je al enige tijd in een vast team en loopt alles soepel. Misschien kan je als team juist nog wat verbeteren. Vul jij je collega goed aan? En hoe doet je collega dat bij jou?
Volgens de DISC theorie zijn we met onze persoonlijkheid allemaal in te delen in grofweg vier kleuren: rood, geel, groen en blauw. Een sterk team bestaat dan ook uit verschillende kleuren zeg ik altijd maar. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken met je collega(‘s). Ieder heeft zijn of haar eigen sterke eigenschappen die men mee brengt....
544bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Ingeborg Tersteeg10-09-2020 11:16
Waarom is die eerste indruk zo belangrijk?

In een vak waarin je zoveel verschillende mensen ontmoet, ontkom je er niet aan dat de eerste indruk die je van iemand hebt, heel bepalend is. Of het nu gaat om sollicitanten of opdrachtgevers, de eerste keer dat je elkaar in de ogen kijkt (ja het is de bedoeling dat je elkaar aankijkt!) zegt veel over het verdere verloop van het proces.

In de afgelopen 30 jaar heb ik in mijn werk al veel mensen mogen ontmoeten. Ieder met zijn/haar eigen identiteit/authenticiteit/persoonlijkheid. Mensen met een verleden, een heden en die iets willen voor...
569bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Dion Straub6-08-2020 9:00
Dat thuiswerken is zo gek nog niet!

In een tijd waarin corona ervoor heeft gezorgd dat kantoren (deels) gesloten zijn en we in beperkte mate en grootte op kantoor kunnen werken, is en wordt er veel thuisgewerkt. Iets wat voorheen bij veel bedrijven niet tot de mogelijkheden behoorde, maar wat nu in no-time de nieuwe standaard lijkt te zijn geworden. Hoe zijn de geluiden na een aantal maanden thuiswerken in corona-tijd en hoe ziet de toekomst eruit?

“Thuiswerken? Dat doen wij hier niet!”
Hoe komt het dat bedrijven voorheen het thuiswerken veelal hebben tegengehouden? In mijn ogen heeft dat te maken...
Categorie: Blog
Ginny Boeve8-06-2020 15:21
Coronatijd: heb ik nu rust of juist drukte?

Maanden die we nooit meer zullen vergeten. Los van angst in z’n algemeenheid, alle gezondheidszorgen en voorschriften, waar denk ik nog meer aan als ik langzaam terugdenk aan de afgelopen periode? Dan denk ik onder andere aan de stress van het thuiswerken in combinatie met de kinderen. Maar ook aan de periode dat het ritme gevonden was en het eigenlijk helemaal zo verkeerd niet was, een periode wat minder sociale druk…

Maar we begonnen met de chaos. Want ook ik was naast medewerker ineens ook juffrouw en kinderleidster. Nu ben ik gewend om...
746bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
DynaHouse12-05-2020 10:18
Solliciteren en aannemen van personeel in 2020

“Van het een op het andere moment kwam ik door het uitbreken van het Coronavirus thuis te zitten - zonder baan. De economische vooruitzichten dwongen mijn toenmalige werkgever om mijn tijdelijke contract niet te verlengen. Ik had een goede staat van dienst, deed mijn werk bovengemiddeld goed, lag goed bij mijn collega’s, maar ik (en velen met mij) waren op dit moment een te groot financieel risico voor de kleine onderneming waar ik voor werkte.

Na een aantal goede jaren was ik weer beschikbaar voor een nieuwe functie. Noodgedwongen, maar ik bleef positief....
705bekeken
Geen reacties
© Copyright 2021 Kamphorst Personeel, All right reserved.
Stel je vraag via WhatsApp
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "opslaan" te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. De website is ook te gebruiken zonder uw akkoord. Lees hierover meer in ons privacystatement.