Snel zoeken

Blog

Categorie: Blog
William Roering24-05-2022 9:30
Waar leg jij de Focus? Je kent vast wel de uitspraak: als je écht ergens voor wilt gaan, focus je dan op één ding.
Voor sommige mensen werkt dat heel goed, voor anderen niet.
Ik hoor bij die tweede groep. Maar…

Zelf wil ik resultaten behalen! Dan kan het soms lastig zijn als je aandacht all over the place is.
Dus; hoe ga je op je doel af als je heel veel werkzaamheden leuk en belangrijk vindt?
Hoe doe jij dat?

Dit is hoe ik het zie: Naar mijn idee gaat het hierin om het bundelen van al die diversiteit aan...
989bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Evelina van Deuveren2-05-2022 12:15
De kunst van Verbinding In mijn ogen is de kunst van verbinding horen wat de ander zegt zonder te oordelen en zonder direct je mening erop los te laten. Dit brengt je de mooiste verhalen! En daardoor blijf je leren.
 
Bij Kamphorst werk ik samen met mijn collega’s voor het Sociaal Domein. Het Sociaal Domein was voor mij totaal onbekend. Hierbij verdiep je je in vacatures zoals Consulent Jeugd, Consulent WMO en Consulent Werk. Door mensen uit deze tak te spreken is het de kunst om te luisteren naar de verhalen van de kandidaat en hem of haar niet te onderbreken.

Door veel vragen te...
560bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Angelique Baars25-03-2022 9:50
#DurfTeSpringen Overstappen naar een nieuwe baan? Die vraag heeft eenieder zichzelf wel eens gesteld.
Ga ik die uitdaging aan of blijf ik zitten waar ik zit omdat dat zo vertrouwd voelt?

Dat is mij vorig jaar overkomen.
Jarenlang met veel plezier in een leuke baan gezeten, maar dan toch op een punt gekomen dat je een andere beslissing moet nemen. Mezelf de vraag gesteld: wat zou ik nog meer kunnen, wat zou ik leuk vinden, willen ze mij nog wel? Dat brengt heel wat denkwerk met zich mee. Lekker de natuur in en kilometers maken heeft mij geholpen met het doorhakken...
988bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Wouter Kamphorst23-02-2022 10:15
Bekend of succesvol zijn = overal verstand van hebben!

Of het aan de corona pandemie lag, we zaten namelijk veel thuis. Het is mij meer dan ooit opgevallen, met name in talkshows. En… dat zijn er inmiddels wel heel erg veel, Op1/Beau/Jinek/M/Tijd voor Max/Umberto/VI Vandaag/Half8/Khalid&Sophie/Buitenhof/ etc.. etc.. dat daar steeds meer mensen verschijnen die daar gewoon, zonder gêne, doen of ze overal verstand van hebben. Of dat op basis van opleiding of ervaring is maakt blijkbaar niet uit.

Doet mij denken aan het tijdloze duo Koot & Bie. Een van hun typetjes zegt daar “Ik heb het boek dokter Vlimmen gelezen en...
978bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Demi van Garling20-01-2022 9:41
Goede voornemens 'Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar?’ Het is de eerste werkdag na het nieuwe jaar, je staat bij het koffiezetapparaat en je weet dat deze vraag gesteld gaat worden. Wij zijn inmiddels 20 dagen verder en ik denk dat meer dan de helft van de mensen zijn of haar goede voornemens heeft opgegeven of misschien zelfs is vergeten. Afgelopen jaren ben ik me er steeds meer bewust van waarom ik mijn goede voornemens niet volhoud.

Hieronder een aantal voorbeelden:

1. Ik heb te veel goede voornemens. (Ja, dat kan.)
2. Ik heb een doel, maar geen plan.
3. Ik...
720bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Bart van Hoek15-12-2021 9:50
Persoonlijke verbinding

Voor mijn werk reis ik regelmatig met het openbaar vervoer. Misschien herken je het wel. Het ongemakkelijke moment van in- en uitstappen. Ik verbaas me over de manier waarop dit tegenwoordig gaat. Vroeger was er een bepaalde etiquette waardoor mensen die uitstappen de ruimte kregen van de instappers om uit te kunnen stappen en hun reis te vervolgen zonder onvoorziene obstakels. Het valt mij op dat dit steeds minder gebeurt. Het bereiken van een zit plek is belangrijker geworden dan de ander de ruimte geven.

Het tekent in mijn ogen een beetje hoe de huidige samenleving zich ontwikkelt. Tolerantie en...
837bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Caroline Groenendijk24-08-2021 11:56
Straks….. als de vakantieperiode weer voorbij is, gaan we massaal weer aan het werk of op zoek naar die ene mooie baan. Volgens onderzoek heeft 60% van de Nederlanders last van post holiday blues. Je ziet na een periode van vrijheid en rust op tegen je eerste werkdag en/of sollicitatie. Je denkt aan de stapels papier waarmee je nodig iets moet doen en aan de vervelende mailtjes die je moet afhandelen of “verse” vacatures die weer wachten. Hoe kom je er straks weer lekker in?

Je koffer is nog niet uitgepakt of je zit alweer achter je laptop om de...
1124bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Diny Kamphorst21-06-2021 13:16
Hebben we het bedrijfsuitje gemist?

Afgelopen week kwam er een e-mail van de PV, Personeels Vereniging; ik benoem het voluit omdat ik me nu afvraag of de jonge generatie deze afkorting überhaupt kent? Heeft misschien iets oubolligs qua naam maar de waarde ervan is er zeker niet minder om. Binnen ons bedrijf werken mijn collega’s over 4 vestigingen in de regio. We bellen met elkaar over werkinhoudelijke zaken en ja, even de vraag hoe het met iemand gaat (geprikt? getest? positief? negatief?). Het wordt tijd voor andere vragen.

Maar goed, in de e-mail dus de uitnodiging van de PV voor...
Categorie: Blog
Karin Cromberge31-05-2021 13:51
Het belang van goede gesprekken, eerlijkheid en oprechte interesse

Net 5 minuten geleden na mijn eerste telefoontje met Michel, een sollicitant die ik ruim een jaar geleden gesproken heb, wist ik het direct. Hier ga ik mijn volgende blog over schrijven.
Waarom vind ik mijn werk zo leuk? Waarom word ik direct blij wanneer ik weer iemand spreek die ik meer dan een jaar geleden een uur of soms iets langer gesproken heb en daarna wellicht succesvol en soms ook niet succesvol bemiddeld heb?

Omdat veruit de meeste gesprekken oprechte kennismakingen waren. Om een goede match te kunnen maken is...
1122bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Anne Boutkan26-04-2021 16:00
Hoe kijken wij naar jouw cv?

Latent op zoek of actief aan het solliciteren? Het maakt niet uit wat je positie is, er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Want wat vindt een recruiter eigenlijk van jouw cv?

Een cv is nooit af. Je kunt het document gemakkelijk afstemmen op de functie waarin je geïnteresseerd bent. Begin in ieder geval met de volgende simpele stappen. Daarna kun je finetunen.

1. Zorg dat je contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn;
2. Maak van je cv een chronologisch document, gebruik jaartallen inclusief de maanden en noteer deze van meest recent naar...
1384bekeken
Geen reacties
© Copyright 2023 Kamphorst Personeel, All right reserved.
Stel je vraag via WhatsApp
Wij gebruiken gepersonaliseerde advertenties om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.
Weigeren Meer informatie