Wij denken in oplossingen en mogelijkheden

 

Snel zoeken

Blog

Categorie: Blog
Caroline Groenendijk24-08-2021 11:56
Straks….. als de vakantieperiode weer voorbij is, gaan we massaal weer aan het werk of op zoek naar die ene mooie baan. Volgens onderzoek heeft 60% van de Nederlanders last van post holiday blues. Je ziet na een periode van vrijheid en rust op tegen je eerste werkdag en/of sollicitatie. Je denkt aan de stapels papier waarmee je nodig iets moet doen en aan de vervelende mailtjes die je moet afhandelen of “verse” vacatures die weer wachten. Hoe kom je er straks weer lekker in?

Je koffer is nog niet uitgepakt of je zit alweer achter je laptop om de...
133bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Diny Kamphorst21-06-2021 13:16
Hebben we het bedrijfsuitje gemist?

Afgelopen week kwam er een e-mail van de PV, Personeels Vereniging; ik benoem het voluit omdat ik me nu afvraag of de jonge generatie deze afkorting überhaupt kent? Heeft misschien iets oubolligs qua naam maar de waarde ervan is er zeker niet minder om. Binnen ons bedrijf werken mijn collega’s over 4 vestigingen in de regio. We bellen met elkaar over werkinhoudelijke zaken en ja, even de vraag hoe het met iemand gaat (geprikt? getest? positief? negatief?). Het wordt tijd voor andere vragen.

Maar goed, in de e-mail dus de uitnodiging van de PV voor...
Categorie: Blog
Karin Cromberge31-05-2021 13:51
Het belang van goede gesprekken, eerlijkheid en oprechte interesse

Net 5 minuten geleden na mijn eerste telefoontje met Michel, een sollicitant die ik ruim een jaar geleden gesproken heb, wist ik het direct. Hier ga ik mijn volgende blog over schrijven.
Waarom vind ik mijn werk zo leuk? Waarom word ik direct blij wanneer ik weer iemand spreek die ik meer dan een jaar geleden een uur of soms iets langer gesproken heb en daarna wellicht succesvol en soms ook niet succesvol bemiddeld heb?

Omdat veruit de meeste gesprekken oprechte kennismakingen waren. Om een goede match te kunnen maken is...
197bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Anne Boutkan26-04-2021 16:00
Hoe kijken wij naar jouw cv?

Latent op zoek of actief aan het solliciteren? Het maakt niet uit wat je positie is, er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Want wat vindt een recruiter eigenlijk van jouw cv?

Een cv is nooit af. Je kunt het document gemakkelijk afstemmen op de functie waarin je geïnteresseerd bent. Begin in ieder geval met de volgende simpele stappen. Daarna kun je finetunen.

1. Zorg dat je contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn;
2. Maak van je cv een chronologisch document, gebruik jaartallen inclusief de maanden en noteer deze van meest recent naar...
224bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Brigit Slager18-03-2021 8:31
Wat eten we vanavond?

Een vraag die wij, op zoek naar inspiratie, dagelijks als collega’s aan elkaar stellen. Tegen het einde van de dag, bij het afsluiten van het kantoor of zelfs tijdens de laatste zoom meeting komt ie altijd even langs. In een team vol vrouwelijke collega’s (sorry mannen, ik bedoel hier niets mee) altijd weer genoeg stof voor een leuk gesprek.

Want iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes. Door antwoord te geven op deze vraag leer je je collega’s heel goed kennen, best leuk om ze te analyseren. Eetgewoontes zeggen iets over het type dat jij bent. Waar...
524bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Arjan Groothoff18-02-2021 9:19
De voordelen van medewerkers met een langdurig dienstverband (en hoe je dit kunt bevorderen!)

Collega’s die lang met elkaar samenwerken zijn op elkaar ingespeeld; ze kennen elkaars sterke en zwakke punten en vullen elkaar aan. Vaste collega's bouwen een hechte band op met elkaar en werken graag met elkaar en voor elkaar. Er ontstaat daardoor een positief werkklimaat, waarin de vaste collega’s succes met elkaar kunnen hebben, maar ook elkaar kunnen steunen als het niet loopt zoals gewenst.

Ervaren medewerkers die ergens langer werken krijgen vaak vertrouwen en worden alleskunners. Ze kennen het klappen van de zweep wat betreft hun eigen...
408bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Margriet van de Meent18-12-2020 13:30
Hoe houd je de balans in de huidige maatschappij?

Balans vinden in onze informatie- en prestatiemaatschappij. Hoe doe je dat?
We moeten zoveel in de huidige maatschappij. Van onszelf, maar ook van anderen.
We willen de ideale ouder, partner, vriend/vriendin, werknemer etc. zijn.
We draven maar door in de chaos van alledag en raken de verbinding met elkaar én onszelf kwijt, met alle gevolgen van dien.
Je kunt hierbij denken aan lichamelijke klachten, zoals oververmoeidheid, hoge bloeddruk of hoofdpijn, maar ook aan psychische klachten zoals concentratieproblemen, boosheid of negatieve gedachten.
Als je maanden met deze klachten blijft lopen, kan dit...
503bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Marissa Cornelissen24-11-2020 10:45
Talentenpaspoort vs. Curriculum vitae

Kijken naar alleen je talenten in plaats van naar het papiertje dat je op zak hebt. Is dat de toekomst voor recruitmentland? Wij als adviseurs bij Kamphorst werken zelf niet volledig op deze manier, maar zou dat wel een innovatie kunnen zijn?

Laatst kwam ik een artikel tegen dat mij aan het denken heeft gezet. Het betreffende artikel gaat over het inzetten van een talentenpaspoort in plaats van een cv. Om een functie goed uit te kunnen voeren moet je beschikken over bepaalde skills en eigenschappen, noem dit talenten. De opleiding die je vijftien jaar geleden...
562bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Charlotte Boos15-10-2020 9:53
Hoe kleur jij je dag?

Misschien werk je al enige tijd in een vast team en loopt alles soepel. Misschien kan je als team juist nog wat verbeteren. Vul jij je collega goed aan? En hoe doet je collega dat bij jou?
Volgens de DISC theorie zijn we met onze persoonlijkheid allemaal in te delen in grofweg vier kleuren: rood, geel, groen en blauw. Een sterk team bestaat dan ook uit verschillende kleuren zeg ik altijd maar. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken met je collega(‘s). Ieder heeft zijn of haar eigen sterke eigenschappen die men mee brengt....
718bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Ingeborg Tersteeg10-09-2020 11:16
Waarom is die eerste indruk zo belangrijk?

In een vak waarin je zoveel verschillende mensen ontmoet, ontkom je er niet aan dat de eerste indruk die je van iemand hebt, heel bepalend is. Of het nu gaat om sollicitanten of opdrachtgevers, de eerste keer dat je elkaar in de ogen kijkt (ja het is de bedoeling dat je elkaar aankijkt!) zegt veel over het verdere verloop van het proces.

In de afgelopen 30 jaar heb ik in mijn werk al veel mensen mogen ontmoeten. Ieder met zijn/haar eigen identiteit/authenticiteit/persoonlijkheid. Mensen met een verleden, een heden en die iets willen voor...
729bekeken
Geen reacties
© Copyright 2021 Kamphorst Personeel, All right reserved.
Stel je vraag via WhatsApp
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "opslaan" te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. De website is ook te gebruiken zonder uw akkoord. Lees hierover meer in ons privacystatement.