Wij denken in oplossingen en mogelijkheden

 

Snel zoeken

Blog

Categorie: Blog
Evelina van Deuveren12-09-2019 13:32
Anno toen en nu

Vroeger Intercedent, nu Vestigingsassistent

20 jaar geleden werkten de bureaus nog met de kaartenbak. Hierin stonden kandidaten op alfabet gesorteerd en op vrijdag leverde iedereen zijn urenbriefje in op de vestiging. Maandag was Payday, de uren werden geteld en uitbetaald.

Er is veel veranderd in arbeidsbemiddelingsland! Alles is sneller, maar daardoor niet onpersoonlijker (wat veelal gedacht wordt). Vanaf het moment dat iemand bij ons het kantoor binnenloopt is er een connectie en zoeken we mee voor een mooie match. Dit is niet anders dan vroeger!
Voorheen werd er veel tijd gestoken in het invullen van je...
Categorie: Blog
Diny Kamphorst15-08-2019 15:45
Veel vacatures, weinig sollicitanten. En nu?

Dagelijks scrol ik door mijn LinkedIn berichten en lees ik de vele oproepen voor nieuwe medewerkers. Op de jobboards struikel je over de vacatures en Facebook heeft regelmatig voorgestelde berichten voor mij. In het huis-aan-huis krantje, die ik graag lees voor het lokale nieuws, staan weer (net als vroeger) vacatures. Er is veel aandacht voor arbeidsmarktcommunicatie om de werkzoekende te bereiken. Bedrijven en intermediairs halen alles uit de kast om de aandacht van de (latente) werkzoekende te trekken. Met de lekkerste koffie, stoelmassage, gezonde lunch en bedrijfsfitness. Het schrijven van wervingsteksten is een vak...
101bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
André Hubbeling11-07-2019 13:35
Arbeidspsychologisch onderzoek? Arbeidspsychologisch onderzoek!

Kamphorst biedt, naast de verschillende vormen van indiensttreding, ook de mogelijkheid tot arbeidspsychologisch onderzoek. Maar wat houdt dit precies in? Welke meerwaarde heeft dit voor het selectieproces van de geschikte persoon voor jouw afdeling? Of welke meerwaarde heeft een onderzoek voor jou als werkzoekende?

André Hubbeling, onze arbeidspsycholoog, vertelt je graag meer over zijn werkwijze en de meerwaarde van deze onderzoeken!

“Als arbeidspsycholoog ben ik ruim 20 jaar werkzaam voor het bedrijfsleven, UWV en gemeenten. Ik heb mij gespecialiseerd in een door mij zelf ontwikkeld beroepsgericht assessment, een potentieelmeting. Van jong tot oud, hoog of laag opgeleid kan ik...
101bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Karin Cromberge4-06-2019 10:55
Ingrediënten voor een perfecte 1e indruk bij je sollicitatie!

Een Blog schrijven, dat is nieuw voor mij! En misschien kies ik een onderwerp waar iedereen al genoeg over denkt te weten. Echter zie ik toch CV’s waar er onvoldoende taken en verantwoordelijkheden te vinden zijn. Of waarbij ik na een intakegesprek met de kandidaat bespreek dat hij/zij zichzelf tekort doet, doordat irrelevante zaken uitgebreid beschreven staan en dat wat nou juist zo belangrijk voor de functie is onderbelicht is gebleven.
De juiste volgorde en nadruk in het CV maakt dat je jezelf beter ‘verkoopt’. Je krijgt maar één kans voor...
Categorie: Blog
Anne Boutkan16-05-2019 16:12
Power-vrouwen

In maart was het Internationale vrouwendag, in mei was het Moederdag: vrouwen worden in het zonnetje gezet. Op onze vestigingen in Nijkerk, Rhenen en Nieuwegein zijn de vrouwen in de meerderheid. Een klein kijkje achter deze vrouwen.

Met een succesvol spelend Ajax in de Champions League en de Eredivisie, spannend tot de laatste wedstrijd, is voetbal bij ons gespreksthema van de dag. Max Verstappen die tot nu toe niet verder komt dan de vierde plek? Ook dat bespreken wij vol overgave. De één bokst, de ander heeft een voorliefde voor auto’s en de volgende, die pakt thuis zelf de...
Categorie: Blog
Arjan Groothoff8-04-2019 12:00
De Nederlandse arbeidsmarkt is in beweging. Dat is op zich niets nieuws. Er zijn nu echter veranderingen gaande, die ook in de komende decennia belangrijke gevolgen zullen hebben. Vooral de digitale technologische vooruitgang zal impact hebben op onze arbeidsmarkt. Nieuwe technologieën zoals robotica, nanotechnologie, genetica en kunstmatige intelligentie zullen de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven in sneltreinvaart veranderen waardoor banen die wij nu kennen zullen verdwijnen en nieuwe beroepen zullen ontstaan. Niemand weet exact wat de omvang van deze veranderingen zal zijn en hoe snel het zal gaan. Hierbij wil ik graag eens schetsen wat enkele gevolgen zouden kunnen zijn van...
197bekeken
Geen reacties
© Copyright 2019 Kamphorst Personeelsdiensten, All right reserved.
Stel je vraag via WhatsApp
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "opslaan" te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. De website is ook te gebruiken zonder uw akkoord. Lees hierover meer in ons privacystatement.