Het belang van goede gesprekken, eerlijkheid en oprechte interesse

Het belang van goede gesprekken, eerlijkheid en oprechte interesse

Net 5 minuten geleden na mijn eerste telefoontje met Michel, een sollicitant die ik ruim een jaar geleden gesproken heb, wist ik het direct. Hier ga ik mijn volgende blog over schrijven.
Waarom vind ik mijn werk zo leuk? Waarom word ik direct blij wanneer ik weer iemand spreek die ik meer dan een jaar geleden een uur of soms iets langer gesproken heb en daarna wellicht succesvol en soms ook niet succesvol bemiddeld heb?

Omdat veruit de meeste gesprekken oprechte kennismakingen waren. Om een goede match te kunnen maken is niet alleen een passend CV nodig, maar bovenal een goed gesprek met degene áchter het CV.
Een gesprek waarbij vaak beide partijen oprecht dieper ingaan op zaken die we dagelijks meemaken en we heel vanzelfsprekend vinden. En tóch wanneer je het erover hebt, blijken ze heel belangrijk te zijn in het maken van de juiste match.

Zo ook bij opdrachtgevers die een vacature bij ons uitzetten, ook daar wil je méér van weten dan alleen de vacature tekst en het salaris. Bij bedrijven waar we al langer mee samenwerken weten we in grote lijnen wat zij belangrijk vinden. Toch wil je bij elke afzonderlijke vacature méér weten; hoe ziet het team eruit, welke aanvulling is er nodig in persoonlijkheid, wat voor toekomstperspectief is er te bieden op lange termijn voor de sollicitant, wat zijn de ‘harde eisen’ en welke een pré?
Bij nieuwe bedrijven willen we altijd persoonlijk kennismaken, zodat we een goed beeld krijgen van de organisatie én de mensen.
In corona-tijd is dit lastiger en moet het via beeld-bellen. Je merkt direct, door het gemis van persoonlijk contact, hoe belangrijk dit in ons werk is. Omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten schept het ook weer een band om dan toch een beeld-gesprek aan te gaan, vaak is het ook efficiënter, is het makkelijker te regelen met meerdere personen het gesprek te voeren.

Het belang van goede gesprekken, eerlijkheid en oprechte interesse in mensen daar gaat het allemaal om! Daarna komt het maken van de match, het voorstellen en het traject dat volgt tot aan de succesvolle bemiddeling.

Wanneer het allemaal gelukt is hebben we een win-win-win situatie! (Sollicitant-Opdrachtgever-Recruiter) en is iedereen blij!

Het wordt weer tijd dat we elkaar ‘gewoon’ kunnen ontmoeten en face to face met elkaar kunnen praten, dan merken we weer wat we gemist hebben…

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave