Arbeidspsychologisch onderzoek? Arbeidspsychologisch onderzoek!

Arbeidspsychologisch onderzoek? Arbeidspsychologisch onderzoek!

Kamphorst biedt, naast de verschillende vormen van indiensttreding, ook de mogelijkheid tot arbeidspsychologisch onderzoek. Maar wat houdt dit precies in? Welke meerwaarde heeft dit voor het selectieproces van de geschikte persoon voor jouw afdeling? Of welke meerwaarde heeft een onderzoek voor jou als werkzoekende?

André Hubbeling, onze arbeidspsycholoog, vertelt je graag meer over zijn werkwijze en de meerwaarde van deze onderzoeken!

“Als arbeidspsycholoog ben ik ruim 20 jaar werkzaam voor het bedrijfsleven, UWV en gemeenten. Ik heb mij gespecialiseerd in een door mij zelf ontwikkeld beroepsgericht assessment, een potentieelmeting. Van jong tot oud, hoog of laag opgeleid kan ik deze potentieelmeting inzetten om mensen bewust te maken van hun kwaliteiten. Middels genoemde potentieelmeting stel ik van u een persoonsprofiel op waarin uw rationele (IQ) en emotionele Intelligentie (EQ), uw persoonlijkheid en uw beroepenbelangstelling uitgebreid aan bod komen. Vanuit dit persoonsprofiel kijk ik samen met mijn Kamphorst collega’s naar de voor u best passende functieprofielen op de arbeidsmarkt, gebruikmakend van ons netwerk van circa 5.000 bedrijven.

Van ieder onderzoek wordt een uitgebreid rapport opgemaakt waarin alle testresultaten zijn opgenomen die resulteren in een helder loopbaanadvies. Het is mijn ervaring dat er een motiverende werking uitgaat van deze potentieelmeting, ook voor mensen die in een burn-out situatie dreigen vast te lopen.

Als werkgever kunt u deze potentieelmeting ook inzetten voor uw werknemers. U krijgt een goed beeld van de competenties van uw werknemers en een onderbouwd advies of iedereen wel op de juiste plek zit. U kunt de potentieelmeting als onderdeel inzetten van het beoordelings- of POP gesprek (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) van uw werknemers. Zowel bij instroom, doorstroom of uitstroom van uw werknemers heeft de potentieelmeting zijn toegevoegde waarde bewezen: De beste man of vrouw op de beste plek !

U bent van harte welkom op één van onze kantoren te Rhenen, Nieuwegein of Nijkerk.”

Mocht je verder nog vragen hebben over de arbeidspsychologische onderzoeken, als werkzoekende óf als bedrijf, bel ons gerust. We denken graag met je mee!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave